MANİSA Tabip Odası Genel Sekreteri Şahut Duran, 2013 yılında sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını, ancak Manisa'da sadece 6 olayın mahkemelik olduğunu belirtti. Şiddet uygulayan kişilerin gözaltına bile alınmadığını dile getiren Duran, "Sonuçlanan 3 davadan çıkan kararlara baktığımızda iki davada 18 ay ceza verildiğini ve bu cezaların da ertelendiğini gördük" dedi.
Şahut Duran, doktora şiddet olaylarında cezaların caydırıcı olmadığını belirterek, Manisa'da 2013 yılında Tabip Odası'nın müdahil olduğu 6 şiddet olayının yargıya taşındığını kaydetti. Duran, "Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nde iki, Çocuk Hastanesi'nde bir, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde iki, Akhisar Devlet Hastanesi'nde de bir hekime şiddet olayını mahkemeye taşıdık. Ancak sonuçlanan 3 davadan çıkan kararlara baktığımızda iki davada 18 ay ceza verildiğini ve bu cezaların da ertelendiğini gördük. Sadece bir olayda verilen 40 aylık ceza kamu malına zarar verme suçunu kapsadı. Kamu malına zarar vermek bile hekimin canından daha değerli görülüyor. Hekimler artık kendini güvende hissetmiyor" diye konuştu.
İDARE SAHİPLENMİYOR
Mahkemeye yansıyan olayların dışında da bazı örneklerin yaşandığını dile getiren Duran, hastane yönetimlerinin doktorların arkasında durmadığını ileri sürdü. Duran, "Doktorlar kendileri giderek dava açmıyor. Hastane yöneticileri doktorların arkasında durmuyor. Zaten hekimler hakkında birçok şikayet geliyor. Her olayla ilgili sürekli ifade vermek zorunda kalıyoruz" dedi.