DENİZLİ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan Op. Dr. Osman Acar, kentte yapılacak sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi vererek Denizli'yi sağlık merkezi haline getirme hedeflerini anlattı.
Aydın İl Sağlık Müdürü olan Kasım Çetin’in yerine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Op. Dr. Osman Acar, çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Denizli’de Birliğe bağlı, 396 uzman hekim, 99 diş hekimi, 73 pratisyen hekim, 2 bin 474 yardımcı sağlık personeli ve 1466 taşeron firma çalışanı olduğunu kaydeden Op. Dr. Osman Acar, 4 bin 508 kişiyle sağlık hizmeti verdiklerini belirtti. Op. Dr. Acar, “Kamu Hastaneler Birliği tıbbi alanda yapılan ciddi iyileştirmelerin yanı sıra mali verimliliği artırma noktasında enerji, yakıt ve su kullanımında 1 milyon 400 bin lira tasarruf sağladı. Bir yıllık Birlik borç stoğu eridi. Denizli’de sağlık hizmetlerini çok daha iyi bir seviyeye taşıyacağımıza inancım büyük” dedi. Kent merkezinde 440 bin metrekare alana kamu ve özel sektör ortaklığı ile yapılması planlanan şehir hastanesi için çalışmaların sürdüğünü bildiren Op. Dr. Acar, ikinci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Denizli Devlet Hastanesi kampüsü içinde 10 bin metrekare alana yapılacağını kaydetti.
NİTELİKLİ YATAK SAYISI ARTACAK
Uyum içerisinde çalışarak iyileştirmeleri daha da arttırmak ve kaliteyi sağlıkta en üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, “Tavas’ta 100 yataklı hastane projesi tamamlandı, TOKİ ihale edecek. Çivril’de 25 bin metrekare alana hastane projesi tamamlandı, yakında inşaatına başlanacak. Sarayköy Devlet Hastanesi’ne acil servis ve ek bina yapımı planlanıyor” diye konuştu.
Denizli genelinde fiziki koşullar açısından ciddi sıkıntılar olduğunu söyleyen Op. Dr. Acar, birkaç yıl içinde kentin ihtiyacını karşılayacak şehir hastanesinin kurulacağını bildirdi. Dar alanda hizmet veren hastanelerdeki yığılmayı engellemek için iyileşme sağlamak gerektiğine değinen Op. Dr. Acar, “Belirli sağlık hizmetlerini dışarıya taşıyarak geçici rahatlama sağlayacağız. Nüfusumuza göre nitelikli yatak sayımız çok az. Bu yüzden öncelikli hedeflerimizden birisi de sağlık kuruluşlarımızın nitelikli yatak sayılarını arttırmak. Amatem Servisi’nin kapasitesi çok yetersiz. En kısa zamanda Amatem Servisi’nin kapasitesini arttıracağız. Hedefimiz Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getirmek” dedi.