HAKKARİ'de 5 yıldan bu yana ‘Nöropati’ (Sinir patolojisi) hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan 8 yaşındaki Arjin Acar, tedavi olmak için yardım eli bekliyor. Kızının iyileşmesi için tüm olanaklarını seferber eden babası Faysal Acar, "Kızımın kök hücre nakli olması gerekiyor. Henüz uygun kök hücreyi bulamadık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerden yardım bekliyorum. Yoksa kızım ölecek" dedi.
Hakkari'deki Gazi Mahallesi'nde oturan Acar ailesi, 5 yıldan bu yana hastalıkla mücadele eden kızları Arjin’in eski sağlığına kavuşması için çaba gösteriyor. Arjin dışında 1 ve 6 yaşında 2 çocuğu daha olan manav dükkanı işleten Faysal Acar, 5 yıldır kazandığı tüm gelirlerini hasta kızı için harcadığı halde hiç bir ilerleme kaydedemediklerini söyledi. Tedavi amacıyla bugüne kadar defalarca Ankara ve İstanbul'a gittiklerini anlatan baba Acar, şöyle dedi:
"Kızım büyüdükçe, yürüyüp konuşmaması bizi çok üzüyor. Ayakları tutmuyor, yaşıtları gibi çıkıp oynayamıyor. Gittiğimiz doktorlar, bu şekilde devam etmesi halinde kızımın yaşamayacağını söylüyorlar. Kök hücre nakli olması gerekiyor. Henüz uygun köy hücreyi bulamadık. Bize yurt dışına gitmemiz gerektiğini söylüyorlar. Aile olarak tüm imkanlarımızı kullandık. Bugüne kadar hastalığın tedavisi için uygun kök hücre bulamadık. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililerin ve hayırseverlerin bize yardımcı olmalarını istiyorum."