Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ,() - ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Aktaş, havaların ısınmasıyla birlikte deri hastalıklarına karşı uyarılarda bulundu. 
Prof. Dr. Aktaş, "Güneşle birlikte deri hastalıklarının bazıları alevlenir, bazıları ise iyileşme eğilimine girer" dedi. Güneşli havanın sedef hastaları için iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Ekrem Aktaş, "Bu hastalar yazın gelmesiyle güzel kumsallarda güneşlenirlerse bizim pua tedavisi değimiz şeyi yapmış olurlar. Biz bunu sunni güneş ışınları ile hastalarımıza tedavi uyguluyoruz. Bu konuda insanlarımız çok şanslı. Ülkemizde yazın gelmesiyle insanlar güneşlenerek bunu doğal olarak yapabilirler. Kışın artan sivilceler yazın düzelir. Deriyi soyan güneş peeling tedavisini de doğal olarak yapıyor" diye konuştu.
Prof. Dr. Aktaş, dikkat edilmesi gereken diğer bir konunun ise çok koyu benlerin ve mavi benlerin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aktaş, "Bunları güneşten korumak gerekmektedir. Tehlikesi nedir? Aşırı güneş, aşırı tahriş, hücreleri çıldırtıyor. Siyah benler bazen kansere dönebiliyor. Ben kanseri oluşmasına sebep oluyor" diye konuştu.
Prof. dR. Aktaş, açıklamasına şöyle devam etti:
"Ayak mantar hastalığının dünyada en çok İslam ülkelerinde görülür. Çünkü bazen namaza giderken çok çabuk abdest alıp yetişmek için ayaklarını kurulamadan çorap giyen insanlarda ayak mantarı hastalığı çok görülmektedir. Ayağını suya sokmayanlarda daha az olur. Temizlik yapmayanlarda nemli ortam oluşmadığı için yıkanmayanlarda mantar hastalığı olmaz. Çok yıkananlarda daha çok görülüyor. İnsanlar gerek abdest alırken gerekse yıkandıktan sonra iyice kurulanması lazım.”

FÇ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)