MANİSA’da 3 çocuklu Esma ve Ramazan Akgül çifti, beyinde tümör tespit edilen oğulları 7 yaşındaki Muammer Akgül’ün, yurtdışından getirilmesi gereken ilaçlarını almakta güçlük çekiyor. Hamallık yapan epilepsi hastası Ramazan Akgül, oğlunun son 6 iğnesinin kaldığını, aylık 380 TL’yi karşılayamadıklarını dile getirdi.
Manisa'nın Ahmetli İlçesi’nde mevsimlik işçi olarak çalışan ve hamallık yaptığını anlatan 30 yaşındaki Ramazan Akgül, 4 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı yüzünden düzenli çalışamadığını ve ailesine bakamadığını kaydetti. Aynı zamanda epilepsi hastası olan Ramazan Akgül, oğlu Muammer'in henüz 3 yaşındayken beyininde tümör tespit edildiğini ve çok zor günler geçirdiklerini belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile 29 bin liraya mal olan ameliyatın 3 yıl önce Ankara Doktor Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde yapıldığını aktaran Akgül, "Oğlumun saçları dökülmeye başladığında doktora götürdük. Beyninde tümör olduğunu belirlediler. Ameliyatla beynindeki tümör alındı, tümörün iyi huylu olduğu saptandı. Ancak ameliyattan sonra Türkiye’de bulunmayan yurtdışından getirilen bir iğnenin 17 ay boyunca kullanılması gerektiğini belirttiler. Şimdiye kadar 11 iğneyi yaptırabildik. Bugünlerde iğnenin yapılması lazım. Ancak artık gücümüz kalmadı. Ben düzenli çalışamadığım için yurtdışından getirilen iğnelerin parasını karşılayamıyorum" dedi.
Devletin iğnelerin maliyetinin yüzde 80’ini karşıladığını ancak geriye kalan kısmını bile karşılamadığını kaydeden Ramazan Akgül, "Aylık 380 lira gibi bir paraya ihtiyacımız var. Başka hiçbir şey istemiyorum. Sadece tümörün tekrarlamaması için ihtiyacımız olan iğneleri istiyorum. Hayırseverlerden oğlum için destek bekliyorum" diye konuştu.
OKULA GİDEMİYOR
Enfeksiyon riski nedeniyle oğlunun okula gidemediğini belirten baba Akgül, hayırseverlerden gelecek yardımla oğlunun tamamen iyileşmesini, okula gidebilmesini umut ettiğini sözlerine ekledi.