Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - TÜRKİYE Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, karşılaşacakları kronik ve bulaşıcı hastalıklara ekip ruhuyla müdahale edip organize şekilde çalıştıkları sürece hiçbir sorunu aşmama ihtimallerinin olmadığını söyledi.
Prof. Dr. Seçil Özkan, Türkiye Halk Sağlığı kurumu Başkanlığı tarafından Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis Halk Sağlığı müdürlerinin katılımıyla Kahramanmaraş'ta düzenlenen Halk Sağlığı Uygulamalarını Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'na katıldı.
Toplantıda konuşan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun güzel işler yapacağına inandığını belirtti. Prof. Dr. Özkan, karşılaşacakları sorunları ekip ruhuyla çözebileceklerini kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun bu ekiple daha iyi ve güzel işler yapacağına inanıyorum. Tabii ki sorunlar olacak. Bazı konuları aştık ama karşımıza başka sorunlar çıkacak. Bazı bulaşıcı hastalıkları yok ederken bazıları da karşımızı çıkacak ya da bulaşıcı hastalıklardan daha çok yaşlı nüfusumuz arttığı için kronik hastaları, kanserleri ve yaşlı nüfusla ilgili diğer sorularını göreceğiz. Ama eğer ekibimiz tam olur, organize ve ekip ruhuyla çalışırsa hiçbir sorunu aşmama ihtimalimiz yok. Bir diğer nokta bundan sonra Kahramanmaraş ve diğer illerin genel verilerine bakarak geldim. Benzer sorunlar olmakla birlikte diğer illere göre oldukça ileriye sahip."
Konuşmaların ardından yılın hekimi seçilen uzman doktor Cevdet Karadeniz ve yılın ebesi seçilen Hatice Kılıç Kura'ya plaketleri verildi. Toplantının 2 gün süreceği bildirildi.

MY (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)