'Gümüş İğne'ye tasfiye


Özel sağlık kurumlarından olan Gümüş İğne Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 667 sayılı ilk kararnameyle kapatılan kurumlar arasındaydı. Ankara’nın Sıhhiye semtinde faaliyet gösteren tıp merkezi, başkentte tanınmış bir akupunktur merkezi olarak biliniyordu. Merkez, akupunkturun yanı sıra fizik tedavi, mikroenjeksiyon tekniğiyle cilde ve cilt altına tedavi uygulanan mezoterapi ve medikal estetik dalı olan kozmetoloji tedavileri yapıyordu.
SUBAYLAR DÜZENLİ GİDİYORDU
15 Temmuz darbe kalkışmasını yöneten bazı eski generaller de dahil olmak üzere çok sayıda üst rütbeli subayın yıllardır düzenli bu merkezde tedavi seanslarına katıldıkları belirtildi. Başkentteki FETÖ soruşturmasında buradaki faaliyetlerin de araştırıldığı belirtildi. Merkezin mühürlenmesinin ardından internette ‘www.gumusigne.com’ adresi de OHAL kapsamında Bilgi Teknolojileri Kurumu’nca kapatıldı.
ÇİN’DE ÖZEL EĞİTİM
Akupunktur merkezinin sosyal medyadaki tanıtımında, kurumun 1998’de uzman doktor Ahmet Bülent Çivitci tarafından açıldığı belirtiliyor. Çivitci’nin 1999’daFransa’da mezoterapi eğitimi aldığı, 2001’de Çin’de Şangay Akupunktur Eğitim Enstitüsü’nde eğitim gördükten sonra akupunktur uygulamalarına başladığı belirtiliyor. Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu olan Çivitci’nin özgeçmişinde “Yüksek lisans GATA. Uzmanlık eğitimi GATA. Pedagojik formasyon TSK Eğitim ve Doktrin Komutanlığı” bilgileri yer alıyor. Bülent Çivitci’nin Gazi Üniversitesi’nde akademisyen olan eşi Prof. Dr. Şule Çivitci de geçen hafta OHAL kapsamında yayımlanan kararnameyle ihraç edildi