ANTALYA'da geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalıp bilincini yitiren, hastane görevlilerince 'Umut' adı verilen, uyruğu ve kimliği saptanamayan gencin Samsun'daki tedavisine başlandı. Umut'un koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı, "Bizimle çok ilgileniyorlar. Bana 'Bir ömür burada kalacaksın' desinler. Ama yeter ki Umut iyi olsun" dedi.
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası felç kalan genç, kendisine sahip çıkan koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı ile birlikte dün tedavi için Samsun'a getirildi. 'Umut' adı verilen ve kemik yaşı 21 olarak tespit edilen gencin Samsun'da tedavisini üstlenen Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, tüm imkanlarını seferber etti. Fizik tedavisine başlanan Umut'un durumu hakkında bilgi veren fizyoterapist Ahmet Yamak, "Umut bize gelene kadar fizik tedavi almamış. Bu eklemlerinden de belli oluyor. Eklemlerinde kapanmalar ve kasılmalar var. Henüz oturamıyor, başını dik tutamıyor. Bizi uğraştıracak bir hasta. Ama ümit ediyorum ki eklem ve fonksiyon olarak biraz daha ileri götürebiliriz" dedi.
Karşılaştıkları ortamın çok güzel olduğunu söyleyen Gülsüm Kabadayı ise "Bu kadarını gerçekten beklemiyordum. Özel ve büyük bir oda verdiler bize. Tüm hastane personeli güler yüzlü tatlı dilli. Bizimle çok ilgileniyorlar. İlk günümüz çok güzel geçti. Bundan sonra da böyle devam edeceğine inanıyorum. Bana 'Bir ömür burada kalacaksın' desinler. Ama yeter ki Umut iyi olsun. Biz buradan Allah’ın izni ile yürüyerek çıkacağız. Ben Umut’un tedaviye cevap vereceğine inanıyorum. 1 yıl sonra güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Bize ne zaman 'Gidin' derlerse biz de o zaman gideceğiz" diye konuştu.