Hacettepe Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yaptığı açıklamada, gribin mutlaka tedbir alınması gereken bir hastalık olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Ünal, gribe karşı en önemli korumanın aşı olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Hepatit aşısını çocukluğunuzda üç defa yaptırırsanız hayat boyu korur. Bu aşı öyle değil. Grip virüsü zaman içerisinde belli değişikliklere uğradığı için her yıl yeni tanımlanmış virüsü de içerecek şekilde aşıyı yapmak lazım.
Aşının bir yıl civarında koruyuculuğu oluyor. Dünya Sağlık Örgütü her yıl nisan, mayıs aylarında bir önceki yılın bir sonraki yıl salgın yapması muhtemel A ve B virüslerinden aşı üreticilerine tanımlar. Bütün aşı üreticileri bu virüsleri kullanarak aşıyı yapar.
Aşının zamanı geldi. Eylül sonundan itibaren ekim ortalarına kadar aşıların yapılması gerekiyor. Aşı olalım ki o yıl için virüslere karşı korunaklı hale gelelim." 
Grip aşısı yaptırması önerilen gruplar ile ilgili de bilgi veren Ünal, Amerika Birleşik Devletleri'nde 6 aydan itibaren herkese aşı uygulandığını belirterek, çocukluk döneminde de aşının yapılabileceğini söyledi.