MANİSA'da görme engelliler, örnek bir kampanyaya imza attı. Kornea nakli ile görme umudu taşıyan Altı Nokta Körler Derneği üyeleri, organlarını bağışladı.
Manisa Altı Nokta Körler Derneği, 'Bağışla Hayata Bağlan’ sloganıyla hayata geçirilen projeye ortak oldu. Dernek üyeleri, dernek binasında organ bağışı standı kurarak görme engellilerden bağış aldı. Dernek Başkanı Arif Zengin, 250 üyesi bulunan derneklerinin örnek bir çalışma yaparak toplumun dikkatini çekmek istediklerini dile getirdi. Zengin, "Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ile birlikte organ bağışı için derneğimize stant kurduk. Organ bağışıyla ilgili toplumda duyarlılığı artırmak ve organ bekleyen insanlara yardımcı olmak istiyoruz. Bizler görme engelliler olarak kornea nakli bekliyoruz. Engellilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşündük. Tüm üye arkadaşlarımızı ve yakınlarımızı çağırdık. Organ bekleyen kişiler duyarlı olursa belki bağışı arttırabiliriz. Dört gözle organ bekleyen insanların duyarlılıkla hayata bağlanmasını istiyoruz. Bizim üyelerimiz arasında kornea nakli bekleyen birçok kişinin hastanelerde sıraya girdiğini biliyoruz. Biz kornea bağışlayacak durumda değiliz ama diğer organlarımızı bağışlayacağız" dedi.
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu öğrencisi görme engelli Tuba Kurtulan da kampanyanın üniversite ayağında çalışma başlattı. Kurtulan, "Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile birlikte alışveriş merkezlerinde ve üniversite kampusunda stant kuruyoruz. Biz görme engelliler olarak öncülük edeceğiz. Yaklaşık 100 kişiden bağış aldık. Manisa’daki duyarlılık yeterli değil. Organ bağışını bilmiyor ama öğrenmek de istemiyorlar" diye konuştu.
Dernekte kurulan organ bağışı standında ilk organ bağışını Dernek Başkanı Arif Zengin yaptı. Zengin, standın açık olacağını belirtip organ bağışında bulunmak isteyenleri derneğe davet etti.