Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da Altı Noktar Körler Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle,  organ bağışıyla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantı sonunda görme engelliler organ bağışı gönüllüsü oldu.
Altı Nokta Körler Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Hafta nedeniyle düzenlenen etniklikler kapsamında organ bağışıyla ilgili toplantı düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan etkinlikte dernek üyelerine ve dernek gönüllülerine organ bağışıyla ilgili bilgi verildi. Türkiye ve dünyadaki organ bağışı sayısı ile organ bağışının önemi anlatıldı. Toplanıtının sonunda dernek üyeleri ve gönülleri organ bağışı gönüllüsü oldu. Programa Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Organ Nakli Bölge Koordinatörü Mehmet Kazak, 6 Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit katıldı.
Aynur Yiğit organ bağışının öneminin farkında olduklarını belirterek, "Biz istedik ki organ bağışıyla ilgili üyelerimizi ve gönüllerimizi bilgilendirip destek olalım. Organ bağışıyla ilgili umut bekleyenlere umut olalım. Bu kapsamda bize destek veren İl Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.

YK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)