Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - GIDA Mühendisleri Odası (GMO) Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, denetim ve kayıt dışı sokak sütüne karşı tüketicilerin dikkatli olmasını istedi.
21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yapan GMO Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Türkiye'de çiğ süt üretiminin arttığını ancak sütün kalitesi açısından sorunlar yaşandığını söyledi. Süt üreticilerinin de ürün fiyatındaki dalgalanmalardan çok etkilendiğini anlatan Alparslan, "Fiyat değişimlerini düzenlemek adına yapılan özellikle süt tozu teşvikleri, büyük süt işletmeleri için kısmen yararlı olmuşsa da küçük işletmeler ve süt üreticileri bu olanaktan yeterince yararlanamamaktadır. Bunun bir sonucu da karşımıza sokak sütü olarak çıkıyor" dedi.
PASTÖRİZE SÜT ÇAĞRISI
'Sokak sütü' olarak nitelenen denetim ve kayıt dışı süt ve süt ürünlerinin piyasada önemli yer tuttuğunu aktaran Alparslan, "Bu önemli bir gıda güvenliği sorunu olarak karşımızda duruyor. Buna karşı hem kalite, hem verimlilik açısından daha yararlı olduğu bilinen pastörize süt tüketiminin yaygınlaşması için çaba gösterilmelidir" diye konuştu.

YB(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)