AFYONKARAHİSAR Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, vatandaşları sahte ve sağlıksız bala karşı uyardı.

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, taklit ürünlerin bal sektöründe yaygınlaştığına dikkat çekti. Balın, taklit ve tağşiş (farklı bir madde karıştırma) edilmesi kolay bir ürün olduğunu ifade eden Arap, "Bal, yüzyıllardır insanlar tarafından sevilerek tüketilen, lezzeti yanında sağlık açısından da vazgeçilmez bir üründür. Haksız rekabetin yaşandığı ve daha fazla gelir elde etmek için hileye başvurulduğu günümüzde, bal en fazla suistimal edilen ürünler arasında yerini almıştır" dedi.

ÜRETİCİSİ BELLİ MARKALARI TÜKETİNÜ

Sahte üretim ve karışımlı balla haksız kazanç elde edenlerin insan sağlığıyla oynadığına vurgu yapan Arap, "Bu noktada bilinçli tüketiciler olarak sorunlarla mücadele anlamında hepimize önemli görevler düşmektedir" dedi. Güvenilir, sağlıklı bal tüketebilmek için üretici ve paketleyicisinin belli olduğu ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine değinen Hüseyin Arap, vatandaşlardan bal alırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne kayıtlı iş yerlerini tercih etmelerini istedi.

AÇIKTA SATILAN ÜRÜNLERİ ALMAYIN

Özellikle açıkta satılan ve televizyon pazarlama yöntemlerine karşı vatandaşları uyaran Arap, "Pazarlarda, sokak aralarında, cami önlerinde, televizyondan veya internetten pazarlama yöntemi ile satılan etiketsiz, üreticisinin belli olmadığı, paketleme tarihi ya da son tüketim tarihi yazmayan balların ve diğer gıdaların satın alınması güvenilirlik ve sağlık açısından büyük risk oluşturmakta. Bu ürünleri kesinlikle almayın ve tüketmeyin" dedi. (FOTOĞRAFLI)