GAZİANTEP'te zabıta ekipleri il genelindeki işletmelerde gıda denetimi yaptı. Belirlenen kurallara uymadıkları tespit edilenlere para cezası uygulandı.
Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, merkez Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin zabıta ekipleri tarafından kent genelinde fırın, simit ve kasap gibi işletmelerde genel hijyen, fiyat tarifesi, ruhsat, kaçak et, siyah-beyaz et ayrımı, odun kullanımı, terazi, gramaj, baca filtresi denetimi yapıldı.
Zabıta ekipleri Şehitkamil Belediyesi, bölgesinde 450 pide fırını, 57 somun fırını, 130 simit fırının denetlerken, Şahinbey Belediyesi bölgesinde ise, 620 pide fırını, 105 simit fırını ve 480 kasabı denetime tabi tuttu. Özellikle pide ve simit fırınlarının mutfak kısımlarını sıkı denetime tutan zabıta ekipleri, çalışanların ise giyim ve kuşamlarının hijyenikliğini denetledi. Pidelerin gramajına, ruhsat ve fiyat listelerine, işletmede kullanılan malzeme ile araç ve gereçlerin temizliğini de gözden geçiren zabıta ekipleri, kurallara uymayan bazı işletmelere ceza keserken bazılarına ise uyarı yaptı.
Denetimlerin rutin denetim olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, "Biz her zamanki gibi rutin denetimlerimizi yapıyoruz. Ancak Başkanımız Fatma Şahin'in önerisiyle bu defa iki merkez ilçe belediyemizdeki personel arkadaşları da denetimimize dahil ettik. Kentin genelinde bulunan tüm fırın ve kasaplara denetim gerçekleştirdik. Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz ürünler alması. Merdiven altı diye tabir edilen kaçak ve yasak işletmelere izin vermiyoruz" diye konuştu.

EB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)