Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te doktorlar, aile hekimlerinin acil serviste nöbetçi olmasına ilişkin uygulamayı protesto etti.
Gaziantep-Kilis Tabip Odası ile sağlık sendikaları üyeleri, alkışlarla Sağlık Bakanlığı'nın nöbet uygulaması ve politikalarını protesto etmek için öğle saatlerinde Şehitkamil Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. Kalabalık adına konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Çetin, yanlış politikalar ile acil servislerin uzun süre çalışma bakımından madenlerden farksız hale geldiğini savundu. Ocak ayında çıkan torba yasada ile aile hekimlerinin acil servislerde nöbet tutmasının kararlaştırıldığını ifade eden Çetin, "Son olarak Soma'da taşeronlaştırma politikalarının sonucu yaşamını yitiren 301 maden işçisinin ölümü yüreklerimizde unutulmaz bir acı bıraktı. Acil servisler maalesef; kapasitesinin üzerinde, güvenliksiz ve uzun süre çalışma bakımından madenlerden farksız duruma gelmiştir. Çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle sağlık çalışanları hastalarına sağlıklı bir hizmet sunamamaktadır. Bu durum sağlık çalışanlarını mutsuz etmekte, tükenmezliğe yol açmakta ve mesleklerini sürdürmeyi zorlaştırmaktadır. Sağlık çalışanları da iş cinayetlerinden payını almaktadırlar. Bunun en son örneğini Erzurum'da taşeron işçi olarak çalışan laboratuvar görevlisi Kırım Kongo hastalığına yakalanarak ölmesiyle gördük" dedi.
Acil servislerde doktor sayısının artırılması ve aile hekimlerinin nöbet uygulamasının dışında bırakılması gerektiğini kaydeden Çetin, sorunun bir an önce çözülmesini aksi halde eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

MB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)