Mehmet BULUT / GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde, son 1 yıl içerisinde obezite şikayeti bulunan 12 kadının ameliyatla midesinin küçültüldüğü ve herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı bildirildi.
Genel Cerrahi Servisi’nde obezite hastalarına hizmet veren Op. Dr. Mehmet Pırcanoğlu ve Op. Dr. Serdar Civelek, bir yıldır kendilerine başvuran 12 kadın hastaya laporoskip yöntemle mide küçültme ameliyatı yaptıklarını söyledi. Aynı yöntemle ameliyat edilen 12 hastanın sağlık durumlarının iyi olduğunu anlatan Dr. Pırcanoğlu ve Civelek şu bilgileri verdi:
"Hastanemizde obezite ile ilgili laporoskopik kapalı ameliyat yapıyoruz. Şu ana kadar 12 hastamızı ameliyat ettik ve bir sorunla karşılaşmadık. Sağlıkları da gayet iyi durumdu. Hastalarımızı ameliyat etmeden önce endokrin kliniğinde değerlendiriyoruz. Buradan alınacak raporlar doğrultusunda ameliyatına ve tedavisine karar veriyoruz" dedi.
'ERKEKLER CESARET EDEMİYOR'
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne obezite tedavisi için başvuran ve şu ana kadar ameliyatı yapılarak tedavisi süren 12 hastanın tamamının kadın olduğunu belirten Opr. Dr. Pıncarlıoğlu, "Daha çok kadın hastalarımız servisimize başvuruyor. Zaten şu ana kadar tedavi gören 12 hastamızın tamamı kadın. Erkek hastalarımız başvuruyorlar ancak daha sonra cesaret edemiyor ve tedaviden vazgeçiyorlar" diye konuştu.

MB(HK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)