Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), () - ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde oturan 49 yaşındaki Meryem Codur, karın bölgesinde şiddetli ağrıları nedeniyle gittiği devlet hastanesinde yapılan tetkikler ve çekilen filmden sonra 'gaz sancısıdır, taş düşürüyorsun' denilerek iddiaya göre iğne yapılıp, evine gönderildi. Devam eden ağrıları nedeniyle dört gün sonra başka bir hastaneye giden Codur, apandisinin patladığı söylenerek ameliyata alındı.
Kazan'ın Fatih Mahallesi, Orhan Gazi Caddesi üzerinde oturan Meryem Codur, 24 Nisan Perşembe günü karın bölgesinde şiddetli ağrı nedeniyle Kazan Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Codur, burada yapılan tetkikler ve çekilen filmin ardından taş düşürdüğü gerekçesiyle yapılan tedavilerin ardından taburcu edildi. Ancak ağrıları geçmeyen Meryem Codur, tekrar hastaneye başvurunca Nöroloji ve Kadın Doğum uzmanına yönlendirildi. Doktorlar, iddiaya göre 'gaz sancısıdır, taş düşüyorsunuz' diyerek iğne yapıp, Codur'u evine gönderdi.
Ağrıları giderek artan Codur, geçen pazartesi günü bu kez Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne gitti. Şikayetini anlatan ve yapılan tetkiklerin ardından çektirdiği filmde apandisinin patladığı belirlenen Meryem Codur, ameliyata alındı. Meryem Codur, Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde doktorunun Kazan'daki hastanede çektirdiği filmlere bakarak, 'Neden bu kadar zamandır oyalandın, apandisin patlamış. Allah korumuş seni bir iki saat daha gecikseydin, riskli olabilirdi' dediğini söyledi. Codur, ameliyat sonrası ağrılarından büyük oranda kurtulduğunu anlattı.
Yenimahalle Devlet Hastanesi yetkilileri, durumu kritik olarak gelen Meryem Codur'u acil müdahale ederek, kurtardıklarını söylerken, Kazan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Uğur Yıldız ise durumu araştıracağını hastanın hangi birimlere başvurduğunu ve yapılan tetkiklere bakarak açıklama yapacağını belirtti. 
 
HP(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)