Haber: Filizlenmiş Sarımsağı Çöpe Atmayın!

Tam sarımsağa ihtiyacınız olduğu anda sarımsaklarınızın filizlendiğini gördünüz ve tabi kullanmaktan vazgeçtiniz. Hatta zararlı olabileceğini düşünerek çöpe attınız. Peki bu yaptığınızın yanlış olduğunu biliyor muydunuz?

Sarımsaklar, uzun süre kullanılmaması sonucunda filizlenir. Ve bizde bunun zararlı olabileceğini düşünürüz fakat son yapılan araştırmalar bu fikrin yanlış olduğunu açığa çıkardı.

Sarımsağı değerli kılan antioksidan özelliği, sarımsak filizlendiğinde daha da artmış oluyor. Antioksidan yönünden zengin sarımsaklar ise sinir sistemine iyi geliyor.

Ayrıca soğuk algınlığına da iyi geliyor. Kore'de yapılan araştırmanın sonuçları filizlenmiş sarımsakların israf edilmesini önlemiş oldu. İşte filizlenmiş sarımsağın faydaları...

İltihap Sökücü Olarak Çalışır

Bu araştırmalarda gözlenmiştir. Eğer iltihaplı bir ekleminiz ya da kasınız varsa, sarımsak yağı ile ovun.

Size Daha İyi Saç Ve Deri Verir

Sarımsağın antioksidan ve anti bakteriyel etkisi akne kaynaklı bakterileri yok ederek cildinizi temizler. Bazı veriler sivilcenize sarımsak sürdüğünüzde yok olduklarını göstermiştir. Yalnız bu yanma hissi yaratabilir. Ayrıca yine araştırmalar sarımsak jellerinin saç dökülmelerine iyi geldiğini gösterdi.

Mantar Tedavisinde Kullanılır

Sarımsak aynı zamanda fungus ile de savaşır. Eğer ayağınızda mantar varsa, ayağınızı sarımsak suyuna batırın ya da ayağınıza kaşıntı yaratan mantar ile savaşması için çiğ sarımsak sürün.

Yiyeceklerinizi Korur

Taze sarımsaktaki bu aynı anti bakteriyel oluşumlar besin zehirlenmesine yol açan salmonella ve E coli gibi bakterileri öldürür. Ama yine de sarımsağı yiyeceklerinizi temizleme için kullanmayın.

Bağışıklığınızı Arttırır

Yapılan araştırmada düzenli olarak sarımsak, sebze ve meyve yiyen bir grup kadında kolon kanseri riskinin % 35 azaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca yapılan başka bir araştırmada ameliyat edilemeyecek durumda olan kolon, ciğer ya da pankreas kanseri vakalarında hastalar 6 ay boyunca sarımsak ekstresi aldıklarında bağışıklık sistemlerinin geliştiği gözlenmiştir.