Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde yaşayan fil hastası olan 53 yaşındaki Ömer Tok, 4 ayda 250 kilodan 222 kiloya düştü. Tok, tedavi ve kontroller için hastaneye götürülürken mahalle sakinlerinin de yardımı ile evden güçlükle çıkartıldı.
Silifke'nin Sökün Mahallesi'nde oturan Ömer Tok'un tedavisi için bugün Devlet Hastanesi'ne götürülmesi gerekti. Tok, mahalle sakinlerinin de yardımı ile güçlükle  ambulansa bindirildi. Tok'un, kan ve idrar tahlilleri yapıldıktan sonra genel cerrahi doktorları tarafından muayene edileceği belirtildi.
Tedavi ve kişisel çabaları sonucu 4 ayda 250 kilodan 222 kiloya düşen Tok'un hedefi, tek başına ayağa kalkıp yürüyebilmek. 7 yıl önce yakalandığı fil hastalığından kurtulmak için mücadele ettiğini ifade eden Tok, 5 yıldır yatağa bağlı olarak yaşamımı sürdürdüğünü belirterek, "Yerimden kalkamadığım için de eşimin yardımıyla ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Yapılan tedavilerin ardından 222 kiloya düştüm. Zorda olsa kendi imkanlarım dahilinde ayağa kalkıp dışarıya çıkabiliyorum. Fil hastası olduğum için tedavilerin başarılı olacağını sanmıyorum. İlaç tedavisi ve muayeneler için gidip geliyorum. Bakalım ne derece etkili olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI