KAYSERİ, ()-  KAYSERİ'deki Erciyes Üniversitesi Hülya-Mehmet Tatar Diş Hekimliği Fakültesi, Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Derneği (Association for Dental Education in Europe- ADEE) heyeti tarafından denetlendi.
Prof. Deborah White (Birmingham, İngiltere) başkanlığında, raportör Dr. Eilis Delap (Dublin, İrlanda), üyeler Dr. Annemarie Verhoef (Amsterdam, Hollanda) ve Prof. Amaral Rui Mendes (Porto, Portekiz)’den oluşan ADEE heyeti, Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitim, araştırma ve klinik hizmet alanlarındaki olanaklarını inceleyip değerlendirdi. ADEE heyeti, bu değerlendirmeler kapsamında eğitim sistemi ve müfredatla ilgili olarak başta dekan Prof. Dr. Alper Alkan olmak üzere öğretim üyeleri, ders veren diğer öğretim üyeleri, doktora/uzmanlık öğrencileri ve lisans öğrencileri ile ayrı seanslarda geniş katılımlı toplantılar yaptı. Bir haftalık ziyaret sonunda ADEE heyeti tarafından bir değerlendirme sunumu yapıldı. Bu sunumda Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin alt yapı, fiziksel imkânlar ve makine-teçhizat, hasta çeşitliliği açısından ve katkısı olan tüm akademik personelin eğitim ve öğretim hizmeti düzeyinde yeterli, istekli ve gelişmeye açık olduğu vurgulandı.
Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ADEE tarafından ülkemizde denetlenen altıncı Diş Hekimliği Fakültesi oldu. 28- 30 Ağustos 2014 tarihlerinde Lentonya’nın başkenti Riga’da düzenlencek '40’ıncı ADEE yıllık Kongresi'nde, ADEE Yönetim Kurulu tarafından Erciyes Üniversitesi Hülya- Mehmet Tatar Diş Hekimliği Fakültesi’ne törenle 'Denetlenme Sertifikası' verilecek.

OE(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)