KAYSERİ, () - KARŞILIKLI eğitim ve işbirliği çalışmaları çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bölümüne gelen Almanya Giessen Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü öğretim üyeleri, bilgi ve deneyimlerini meslektaşları ile paylaştı.
Meslektaşları ile bir hafta süre ile ameliyat ve anjiyo işlemlerine giren misafir öğretim üyeleri, Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü’nün gerek teknik ekipman, gerekse çalışan bakımından iyi bir donanıma sahip olduğunu belirtti. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmi Narin, pediatrik kardiyolojide hastalara daha iyi hizmeti verebilmek için sürekli kendilerini yenilediklerini ve Avrupa’da bu konuda isim yapmış üniversiteler ile sürekli işbirliği halinde olduklarını söyledi.
'ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ'
Almanya Justus –Liebig Giessen Üniversitesi Pediatrik Kalp-Damar Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Dietmar Schranz, çocukların ve çocuk sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve hastalıklarında en iyi şekilde tedavi edilmeleri için hiçbir şeyden kaçınmamak gerektiğini kaydetti. 
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kazım Üzüm de, gerek ülkemiz, gerekse dünyada çocuklarda doğuştan kalp hastalıklarının önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Üzüm, “Her canlı doğan bin çocuktan 8’i tedavi gerektiren kalp hastalığı ile doğuyor. Bu az bir rakam değil. Bunların bir kısmı ameliyatsız olarak pediatrik kardiyologlar tarafından çözülüyor. Tedavi gerektiren kalp hastalıklarının önemli bir kısmı ise ameliyat gerektiriyor, operasyon gerektiriyor" dedi.
Prof. Dr. Hakan Akıntürk başkanlığındaki 5 kişilik Almanya Justus –Liebig Giessen Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi ekibi, Erciyes Üniversitesi’ndeki çalışmalarını tamamladıktan sonra Kayseri’den ayrıldı. 

ŞK(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)