ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde belediye, çeşitli nedenlerle evlerde biriken ilaç ve tıbbi malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla kampanya başlattı.
Ereğli Belediyesi Tabipliği'nde görevli Dr. Nevruz Kazankaya, 'Tıbbi-medikal malzeme ve ilaç toplama kampanyası' hakkında bilgi verdi. Doktorların reçeteleri üzerine temin edilen ilaçların kullanımının genelde yarım bırakılarak evlerde biriktirildiğini belirten Dr. Kazankaya, tıbbi malzemeler için de aynı durumun söz konusu olduğunu söyledi. Dr. Kazankaya, "Herhangi bir nedenle aldığımız koltuk değneği, tekerlekli sandalye, hasta yatağı, oksijen - astım cihazları, atel, korse, pamuk, sargı bezi gibi her türlü tıbbi malzemelerin kullanımı ilaçlar kadar sık olmadığından ailemiz veya yakın çevremiz tarafından belki de hiç kullanılmadan evimizin bir köşesinde gelişigüzel bekler" dedi.
Evlerde biriken bu ilaç ve tıbbi malzemelerin, çeşitli nedenlerle bunlara ulaşamayan ihtiyaç sahipleri için yaşamsal önem taşıyabileceğini ifade eden Dr. Kazankaya, şunları kaydetti:
"Bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, ilaçların son kullanma tarihlerini geçirerek tıbbi atık olarak doğaya zarar vermesini engellemek, evde bulunan ilaçların bilinçsizce kullanımını önlemek amacıyla bu kampanyayı başlattık. Halkımız, son kullanma tarihi dolmamış, kullanılabilir durumdaki ilaç ve tıbbi malzemeleri bağışlayarak kampanyaya destek olabilir. Bağışlar, belediye tabipliğine yapılabildiği gibi, telefon edildiğinde tarafımızdan da adreslerden alınabilecek."
Dr. Kazankaya, toplanan bağışların sağlık ekibi tarafından kontrol edileceğini ve usulünce ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılacağını kaydetti.

İÇ(EE/CK)