EGE Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), İzmir’deki yemekli kültür sohbetinde Dr. Ender Saraç’ı ağırladı. Saraç, katılanlarla sohbet edip, sağlıklı yaşam için tavsiyelerde bulundu.
Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken EÇEV, yemekli kültür sohbetlerine, Dr. Ender Saraç’ı konuk etti. Karaca Otel’deki yemekli kültür sohbetinin gelirinin 'Eğitim bursu' olarak öğrencilere aktarılacağı bildirildi. Sohbete katılan Dr. Ender Saraç, doğal ve sağlıklı yaşamdan, zayıflamaya uzanan çeşitli konularda katılımcıların sorularını yanıtladı. Saraç, şöyle dedi:
"İzmirli hanımlar çok şık. Daha genç ve daha şık olmak için enerjik görünmemiz lazım. Daha sağlıklı, daha formda olmaya mecburuz. Daha kaliteli ileri yaşlara girersek. Daha kaliteli bir yaşam süreriz. Fazla kilo ve kötü beslenme özellikle yağların artması şeker hastalığı, tansiyon, felç, beyin kanaması, karaciğer ve böbrek sorunları ve en önemlisi kanser hastalıklarına yol açar. 30’lu ve 40’lı yaşlarda iyi bakmamız lazım. Gün bugündür yarın yoktur sağlıkta. Bu gün bedenimize önem vereceğiz. Bir yılda üç kereden fazla hastalanıyorsanız burada bir düşünmeli. Sağlıklı bir insan yılda bir kez hastalanır. Bağışıklık sistemini kontrol ettirmek gerekir. Eğer eski yıllara göre boyunuz 5 santim kısaldıysa kemik erimesi sinyali vardır. Her 6 ayda bir boyumuza bakmamız lazım. Ve enerji akışı için dik durmamız lazım, buna mecburuz. 15 gün dik durursa devamı gelir ve enerji akışı hızlanır. Sabah yataktan nasıl kalktığımız önemli. Eğer yorgun ve ağrılarla kalkıyorsak bu gizli depresyon demektir. Gizli depresyon mutlaka yüzleşmemiz gereken bir sorundur. Kesinlikle halledilmesi gereken durum söz konusu. Sorunları içine atmak kronik hastalıkları getirir."
Eğitim projeleri arasında son olarak Yamanlar ve Altındağ’daki eğitim merkezlerinin güz dönemi eğitimlerinin başladığını duyuran EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk de, "Ayda 2 kez konserlerimiz var. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile eğitim merkezlerindeki öğrenciler birlikte sahne alacak. Her zamanki gibi bağışçılarımıza teşekkür ederken, bundan sonra da yeni bağışçıları bekliyoruz" diye konuştu.