ANTALYA'da bir grup emekli, Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak hükümetin sağlık politikasını ve hastalardan alınan katkı paylarını protesto etti.
DİSK Emekli-Sen Antalya Şubesi üyesi emekliler, öğle tatili sırasında düzenledikleri eylemde bildiri ve sloganlarla hastane önünde bekleyen hastalara seslendi. Hükümetin sağlık politikasının özelleştirmeden ibaret olduğunu söyleyen emekliler, herkesi sağlık haklarına sahip çıkmaya çağırdı. Bakanlar Kurulu kararıyla özel ve vakıf hastanelerinde alınmaya başlanan ilave ücretlerin adaletsizlik yarattığına işaret eden emekliler, hükümetin 'sağlıkta reform' adı altında halkı aldatmaya çalıştığını iddia etti.
Emekli- Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, burada yaptığı konuşmada, "Bu yıkım programı ile sağlık hizmeti almak, bir hak olmaktan çıkartıldı. Sağlığın maliyeti eskisine göre katlandı. Bu artışlar nedeniyle hem devlet harcamaları hem de cepten harcamalar katlandı. Sağlığın piyasadan satın alınır hale getirilmesi en çok, sağlıkları bozulmuş olan biz emeklileri vurmaktadır" dedi.
DİSK Emekli-Sen olarak bugün Türkiye çapında hastaneler önünde eylem düzenlediklerini belirten Belkıs Özgen, "Başta emekliler olmak üzere tüm yurttaşları, sağlık hakkının gasp edilmesine ve sağlığa zararlı etkileri her geçen gün daha fazla açığa çıkan sağlıkta dönüşüme karşı, sağlık haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.