KAYSERİ ()-DERMATOLOJİ Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, yaz aylarında havuz enfeksiyonlarına dikkat çekerek, "Sağlığımızı düşünerek temizliğinden şüphe ettiğimiz havuzlardan kaçınmamız gerekir'' dedi.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, yaz aylarında serinlemenin en keyifli yollarının havuza ve denize girmek olduğunu belirterek, "Sağlığımızı düşünerek temizliğinden şüphe ettiğimiz havuzlardan kaçınmamız gerekir. Havuzun bakımının, temizliğinin düzenli yapılıp yapılmadığı sorgulanmalıdır. Havuzlardan bulaşan  hastalıkların pek çoğu klorlama yoluyla önlenebilir ancak klor bazı mikropları öldürmediğinden hastalık riski devam eder. Bu nedenle havuza girerken hem kendi hijyenimiz hem de başkalarına enfeksiyon bulaştırmamak adına dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır " dedi.
Dr.Ayşe Gökçe Tümtürk, havuza girmeden önce dikkat edilmesi gereken konuları ise şöyle sıraladı:
"Havuza girmeden önce duş alınmalıdır. Her türlü akut veya kronik rahatsızlıkta doktora danışılmadan havuza girilmemelidir. Havuzda suyun ağza girmemesine dikkat edilmelidir. Cilt enfeksiyonlarının bulaşmaması için antiseptik solüsyon kullanılmalı ve kişisel eşyalar ortak kullanılmamalıdır. Çocuklar belli aralıklarla tuvalete götürülmeli, böylece havuza kaçırmaları önlenmelidir. Bone ve gözlük kullanımı hem kullananın hem de havuza giren diğer kişilerin korunması açısından önemlidir. Kulak zarı delik olanlar özellikle kulak tıkacı kullanmalıdır. Hijyene dikkat edilmeyen ve yukarıdaki kurallara uyulmayan havuzlarda cilt enfeksiyonları (mantar, bakteri, virüs) bulaşması çok kolaydır. Havuzdan çıkınca kişisel terlik, havlu vb malzemeleri kullanıp mutlaka iyi bir duş alınıp  kurulanmalıdır. 1 yaşın altındaki çocuklar enfeksiyon riski açısından mümkün olduğunca havuza sokulmamalıdır.”

FOTOĞRAFLI