BURSA, () - BURSA’da faaliyet gösteren Romatem Hastaneleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, tiyatro sanatçısı Kenan Işık’ın 'tedavisi Türkiye’de yapılamadığı için Almanya’ya götürüldüğü' açıklamalarına tepki göstererek, "Sanılanın aksine Bursa Romatem FTR Hastanesi'nde aynı tedaviyi başarı ile uyguluyoruz. Üstelik Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’dan bu hizmeti almak için gelen hastalarımız var. Türkiye, tüm dünyada bu tedaviyi başarıyla uygulayabilen ender ülkelerden biridir" dedi.
21 Mart'ta geçirdiği beyin kanaması nedeni ile ameliyat olan tiyatro sanatçısı Kenan Işık, acilen hastaneye kaldırılarak ameliyat edilmişti. 15 Mayıs'a kadar yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Işık, geçtiğimiz günlerde ailesinin isteği doğrultusunda Almanya'daki bir rehabilitasyon merkezine transfer edildi. Sanatçının, Türkiye’de bu tedavi imkanı olmadığı için Almanya’ya transfer edildiğine dair iddialar üzerine Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu yazılı bir açıklama yaparak, sanılanın aksine Işık'ın ihtiyacı olan kognitif (bilişsel) rehabilitasyon tedavisinin Türkiye’de başarıyla uygulandığını söyledi.
Bursa'da hizmete açılan Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde bugüne kadar pek çok hastaya bu yönde hizmet sağlandığını anlatan Holoğlu, Türkiye'nin fizik tedavi alanındaki ilk zincir hastanesi olan Romatem'e başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa ülkeleri, hatta Amerika'dan da hasta geldiğini kaydetti. 

FOTOĞRAFLI