KIRIKKALE Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, cilt bakımının özellikle kış günlerinde önemli olduğunu belirterek, cildin soğuk ve kuru havaya karşı korunması gerektiğini söyledi.
Her mevsimin insan sağlığı üzerinde kendine özgü bir takım etkileri olduğunu ifade eden Dr. Feramiş Ender Güngüneş, vatandaşları özellikle soğuk ve kuru havanın hakim olduğu kış günlerinde cilt bakımına özen gösterilmesini istedi. Dış mekanda kuru ve soğuk hava, iç mekanda ise kaloriferin yarattığı kuru havanın olumsuz etkilerinin olabileceğini belirten Dr. Güngüneş, "Tabii tamamen çaresiz değiliz, bu konuda alınacak bazı önlemlerle kış mevsimini rahat bir şekilde geçirebiliriz. Öncelikle vücut temizliğimize, el-yüz temizliğimize dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
BANYO SUYU ÇOK SICAK OLMAMALI
Dr. Güngüneş, soğuk olmasa da, en azından çok sıcak suyla banyo yapılmaması gerektiğini belirtirken, "Çünkü cilt biraz daha hassas oluyor bu dönemde. Özellikle çocuklarımızın el yıkama alışkanlıklarını bu dönemde biraz daha yakından takip edip, 15-20 saniyeden fazla uzun süren bir miktarda ellerini yıkamamalarını, on beş yirmi saniyede bu işi bitirmelerini teşvik etmemiz gerekiyor. Mutlaka, hem banyo yapıldıktan sonra hem de el ve yüz temizliği sonrasında pahalı ürünler yerine uygun nemlendiriciler kullanılabilir" dedi.