MUŞ Devlet Hastanesi'nde üroloji uzmanı 3 doktorun böbreğinde oluşan kisti temizlediği 5 çocuk annesi 30 yaşındaki Zekiye Gaspak, sağlığına kavuştu.
Sağlık kontrolü için gittiği Devlet Hastanesi'nde, böbreğinde kist olduğunu öğrenen Zekiye Gaspak, ardından gittiği Elazığ'da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne ve özel bir hastaneye daha giderek teşhisten emin olmak istedi. Özel hastanedeki doktorların, "Kist olan sol böbreğini alacağız" demeleri üzerine Gaspak tekrar Muş'a döndü. Devlet Hastanesi'nde üroloji uzmanları Mithat Kıvrak, Serhat Ünal ve Müslüm Ergün ise böbreği kurtarmayı ilk hedef alacaklarını belirtmesi üzerine Zekiye Gaspak ameliyat olmaya karar verdi. Kundaktaki çocuğu ile hastaneye giren Zekiye Gaspak ilk tahlilde kistin ortaya çıktığını ve emin olmak için Elazığ'a gittiğini bildirdi. Böbreğin alınacağını söylemeleri üzerine tekrar Muş'a döndüğünü anlatan Gaspak, "Böbrekteki kist alındı. Böbreğim kurtarıldığı için mutluyum, doktorlara teşekkür ederim" diye konuştu.
Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mithat Kıvrak, yapılan tahliller sonucu hastaya operasyon yapma kararı verdiklerini bildirdi. Dr. Kıvrak, "Yapılan ameliyat Muş’ta ilk ameliyattır. Zaten Türkiye’de de çok sık yapılan bir ameliyat değil. Genelde böbreğin tamamını alıyorlar" dedi.
Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Serhat Ünal ise ameliyatın 2.5 saat sürdüğünü belirterek, "Ameliyata 3 ürolog beraber girdik. Bazı çekincelerimiz vardı. Son yıllarda uygulanan teknik kitlenin çıkarılması yönünde. Hasta da genç olması nedeniyle, böbreğinin muhafaza edilmesi yöntemini seçtik. Kitleyi tamamen çıkardık ve böylece böbreğini kurtarmış olduk" diye konuştu.

CD(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)