EGE Bölgesi tabip odalarının üç ayda bir yapılan bölgesel toplantısı Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.
Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen Ege Bölgesi Tabip Odaları toplantısına, Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ile Afyonkarahisar, Aydın, Antalya, Balıkesir, Isparta, Manisa, Muğla, Denizli ve İzmir tabip odalarının temsilci ile üyeleri katıldı. Toplantının içeriğine ilişkin bilgi veren Afyon Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli, hekimlerin karşılaştığı zorluklar ve sağlık sıkıntılarının görüşüldüğünü aktardı.
YÜKSEK KATILIM
Toplantıya yüksek katılım olduğunu vurgulayan Dr. Bahçeli, "Birçok önemli konuyu görüştük. Bu konuları bir rapor haline getirip sunacağız. TTB Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Akdoğan ile merkez konseyinden Osman Öztürk ve Fatih Sürenkök de toplantıya katıldı. Hem birlikteliğimizi güçlendirdiğimiz hem de hekimliğe ilişkin sorunlarımızı görüştüğümüz toplantı çok verimli geçti" dedi.
HASTA SINIRI OLSUN
Hekimlerin yoğun çalışma saati ve çok fazla hastaya bakması nedeniyle hastalarına yeterince zaman ayrılmadığını kaydeden Dr. Bahçeli, kamudaki doktorların da özel sektörde olduğu gibi günde 60 hastayla sınır olması gerektiğini kaydetti. Toplantıda görüşülen en önemli konulardan birinin bu olduğunu vurgulayan Dr. Bahçeli, meclisten geçen 'Torba Yasaya' da karşı oldukları söyledi. (FOTOĞRAFLI)