TÜRK Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aynur Aytekin, "Hemşireler bezdirilmiş, sindirilmiş bir insan gücü haline gelmiştir" dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hemşirelik haftasının açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aynur Aytekin, hemşirelerin sorunlarını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Aytekin, şöyle konuştu:
"İlk ve orta eğitim tüm aşamalarını tamamladıktan sonra lisans düzeyinde iyi bir mesleki eğitimden geçtikten ve hemşire diploması alındıktan sonra hemşirelikte mesleki gelişimin sürdürülmesi zorunluluğu vardır. Günümüzde hemşirenin bu özellikleri taşıması, bu özelliklerle donatılması ve geliştirilmesi gerekirken ülkemizde hemşireler başkalarının yaşamlarına yakın durmak bir yana kendi mesleki ve özel yaşamına uzak kalmak zorunda bırakılmış bezdirilmiş, sindirilmiş bir insan gücü haline gelmiştir. Oysaki Türkiye Hemşireler Derneği'nin de üyesi olduğu Uluslararası Hemşirelik Konseyi 2014 yılı temasını hemşireler değişim için bir güç sağlık için hayati bir kaynak olarak belirlemiş ve hemşireliğin önemine bir kez daha dikkat çekmiştir." Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu da hemşireliğin insan insana etkileşimi gerektiren, hasta başında icra edilen birkaç özel meslekten biri olduğuna dikkati çekti. Hemşirelik eğitiminin üniversite düzeyinde olması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, ülkemizde hemşirelik eğitimi ile ilgili standardizasyon olmadığını bildirdi. Prof. Dr. Pasinlioğlu, son yıllarda lisans düzeyinde hemşirelik eğitimi veren kurumların kontenjanlarının aşırı derecede artırılmasıyla eğitim kalitesinin düştüğünü savundu. Hemşirelik Haftası etkinlikleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay İpek Çoban ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan 'Bizden sesler' korosunun konseri ile son buldu.   KB(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)