HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk'ün ikna ederek elindeki tabancayı bırakan İranlı'nın ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Olay bugün saat 16.00 sıralarında İsmail Beşikçi caddesinde yaşandı. İddiaya göre ismi öğrenilemeyen İranlı bir kişi dişini güzel yapmadığı gerekçesiyle cadde üzerindeki bir diş teknisyenin dükkanını silahla bastı. Silahlı saldırgan içerideki teknisyeni rehin aldıktan sonra camları kırarak balkona çıkıp elindeki silahla havaya ateş açtı. Çevrede büyük panik yaşatan saldırının haberini alan çok sayıda polis, olay yerine aralarında Özel Harekat Timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis geldi. 'Teslim ol' çağrısına 'Hayır' cevabının alınması üzerine özel harekat timleri operasyon için hazırlık yapmaya başladı.

HDP ilçe binasının hemen yanında yaşanan olayda HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk polislerin yanına giderek kendisinin şahsı ikna edeceğini söyledi. Binaya giren Öztürk, silahlı şahısla bir süre görüştükten sonra kendisini ikna etti. Silahı polise teslim eden şahıs ile rehin alınan ve ismi açıklanmayan diş teknisyeni Doğubayazıt ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri içeride inceleme yaparken polis, dışarıda toplanan meraklı kalabalığı uzaklaştırdı.