ALMANYA'nın Bochum kentinde diş hekimi olarak çalışan Derviş Koyupınar ebeveynlerin çocuklarına diş fırçalama alışkanlığını küçük yaşlarda kazandırması gerektiğini belirterek, bazı uyarılarda bulundu.
Küçük yaştaki çocuklarının çoğu diş bakımının sigortalar tarafından karşılandığını, dolayısıyla ücretsiz olduğunu hatırlatan Derviş Koyupınar, "Diş fırçalama alışkanlığı küçüklükten başlar. Anne ve babaların çocuklarına sabah ve akşam olmak dişlerini fırçalamaları gerektiğini anlatmaları ve çocukların da bunu bir alışkanlık haline getirmesi gerekir. Özellikle küçük yaştaki çocuklara şekerli gıdalar verilmemelidir. Eğer şekerli bir gıda tüketildiğinde dişin mutlaka fırçalanması, eğer o an imkan yoksa en azından bir bardak suyun ağızda dolaştırılıp yutulması gerekir" dedi.
Almanya'da yaşayan Türklerin diş sağlığı konusunda özellikle son yıllarda eskiye oranla daha fazla bilinçlenmeye başladığını gözlemleyen Koyupınar şunları söyledi: "Eskiden burada implant gibi bazı tedaviler pahalı olduğu için bu tür tedaviler için Türkiye'ye yada başka ülkelere gidiliyordu. Ancak şimdi bu tedavilerin yaygınlaşması ve burada da ucuzlamasıyla birçok kişi uzak ülkelere gitmek zorunda kalmıyor. Dış ülkelerde yaptırılan tedavinin bir diğer dez avantajı ise birçok tedaviyi buradaki sigorta karşılamıyor yada orada yapılan bir operasyonun kontrollerini burada yaptırmakta zorluklar yaşanabiliyor. Unutulmamalıdır ki bu tür tedaviler sürekli kontrol gerektiren tedavilerdir."
Dişçilik sektöründeki teknolojik gelişmelerin de altını çizen diş hekimi Derviş Koyupınar, eskiden çok ağrılı ve zahmetli olan birçok tedavinin artık daha kısa sürede ağrısız ve kolay yapıldığını da sözlerine ekledi.