ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitim gören 4'üncü sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerini giyip diş hekimliği yemini ederek mesleğe ilk adımlarını attı.
Aynı zamanda BEÜ Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde çalışan 27 öğrenci için fakülte salonunda, 'Beyaz önlük giyme töreni' düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in de katıldığı törende konuşan BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Selçuk Oruç, beyaz önlüğün temizliği ve şeffaflığı temsil ettiğini söyledi. Prof. Dr. Oruç, şöyle dedi:
"Hasta ve hekim ilişkilerinin istenilen düzeyde gerçekleşebilmesinde güncel bilgi, gerekli yetenek, uygun kıyafet,, kaliteli ekipman ve donanım gibi temel gereklilikler vardır. Bunların en başında da görsellik ve beyaz önlük gelir. Diş hekimliği uygulamalarında giydiğiniz bu beyaz önlük temiz olduğunuzun göstergesidir. Bu önlük beyazdır ve hekim- hasta arasındaki ilişkilerin kirletilmemesini simgeler. Bu önlük beyazdır, çünkü hepimizi temsil eder."
Törende, 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 dönemlerinde, 'Yüksek onur' ve 'Onur' belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi. Ardından diş hekimi adayı son sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve diğer öğretim görevlilerince önlükleri giydirilen diş hekimi adayları, daha sonra hep birlikte diş hekimliği yemini ederek mesleğe ilk adımı attı.