BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde düşme sonucu beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki iki çocuk annesi Serpil Yıldız'ın ailesi tarafından bağışlanan organları, 4 kişiye hayat verdi. Yıldız'ın karaciğeriyle yaşama tutunan 66 yaşındaki tekne kaptanı Recep Küçük, yeniden denizlere kavuşacağı günün hayalini kuruyor.
Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde bayılarak yere düşen Serpil Yıldız, ambulans ile Yeşilova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumunun ciddiyeti anlaşılarak Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen Yıldız'ın yoğun bakımda yapılan araştırmalar sonucunda beyne giden damarlarından birinde pıhtı tıkanması olduğu ve sonrasında tıkanmaya bağlı beyin kanaması gerçekleştiği anlaşıldı. Aile son şanslarını deneyerek Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmasını istedi. Ancak burada da sonuç değişmedi. 2 gün verdiği yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen Serpil Yıldız'ın organlarının başka yaşamlara naklinin uygun olduğu ailesine bildirildi. Serpil Yıldız'ın eşi Ramazan Yıldız ve diğer aile bireylerinin rızası alındı. Aile bireyleri, "Serpil'imizi kaybettik. Organlarını ihtiyacı olanları yaşatsın. Tüm organlarını bağışlıyoruz" dedi.
RECEP KAPTAN'A CAN OLDU
Serpil Yıldız'ın bağışlanan organlarından bir böbreği Özel Medical Park Hastanesi'ne adı açıklanmayan bir hastaya, diğer böbreği ise AÜ Hastanesi'nde Recep Öztürk'e nakledildi. Kalp ve pankreas kullanılamazken, AÜ Hastanesi Kornea Bankası'na teslim edilen korneaları ise ihtiyacı olan ve adı açıklanmayan bir hastayı yaşama bağladı. Yıldız'ın karaciğeri ise 8 yıldır siroz hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veren tekne kaptanı Recep Küçük'e nakledildi. Kaleiçi Yat Limanı'nda bir teknenin kaptanlığını yapan, ancak 2 yıldır rahatsızlığı nedeniyle günlerini hastanede geçiren ve Sağlık Bakanlığı'nın Acil Bekleme Sırası'nda yer alan Küçük, nakil yapılan karaciğerle yeniden hayata tutundu. AÜ Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu tarafından 7 saat süren operasyonun sonunda karaciğer nakli olan Recep Küçük, bir gün yoğun bakımda yattıktan sonra normal servise alındı.
AYAĞA BİLE KALKAMIYORDU
Yıllarca uzun yol kaptanlığı yaptığını belirten Recep Küçük, "Son yıllarım acılar içinde geçti. Ayağa kalkamıyordum. Adım atamıyordum. Doktorlar fazla zamanım kalmadığını söyledi. Tam da ben 'bu dertten ölürüm' diye düşünürken gelen haber beni yeniden yaşama bağladı. Bağış yapanlara teşekkür ediyorum. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Ben de organ bağış gönüllüsü olarak çalışacağım. Ayağa kalkıp yeniden denizle buluşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.
Recep Kaptan'ın son iki yıldır sürekli hastanede yatarak yaşamını sürdürdüğünü söyleyen kızı Elif Küçük, "Babam sekiz yıldır siroz hastası, son iki yılını sürekli hastanede geçirmek zorunda kaldı. Bağış yaparak babamın yaşama tutunmasını sağlayan bağışçı aileye minnettarız. Onların yası bizim sevincimiz olmadı. Sadece buruk bir sevinç yaşadık. Dualarımız onunla olacak" dedi.