ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’nde, 48 milyon 658 bin TL’ye inşa edilecek Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temeli törenle atıldı.
Kepez Beldesi’ndeki mevcut ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin fiziki koşullarının yetersiz kalması nedeniyle, Terzioğlu Yerleşkesi’nde bugün, 54 bin 485 metrekarelik alanda yükselecek yeni hastane binasının temel atma töreni düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Fatma Sağlam Olcaytu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Avustralya Konsolosu Nicholas Sergi ile daire müdürleri, üniversite yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel katıldı. 7 blok halinde 9 kat olarak inşa edilecek hastanenin 2015 yılı yaz aylarında hizmete geçmesi planlanıyor.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Coşar, Çanakkale’yi sağlık hizmeti anlamında birçok ilklerle tanıştıracak yeni hastanenin 60 yoğun bakım yatağı ile 450 yatak kapasitesine sahip olacağını kaydetti. Prof. Dr. Coşar, "18 süit odanın da bulunacağı hasta odalarımız 2’şer kişilik ve adeta otel konforunda olacak. Bunun yanı sıra binada 15 ameliyathane, Anjiyo, Endoskopi ve Bronkoskopi, Kemoterapi, Onkoloji ve Nükleer Tıp ünitelerinin yanı sıra, bir hemodiyaliz birimi, onlarca öğrenci sınıfı ve laboratuarı, yüzlerce poliklinik odası ile 200 kişilik konferans salonu yer alacak. Kendi içinde yoğun bakım servisi ve 2 ameliyathanesi olan organ nakil ünitemiz ise hastanemizin yıldızı olacak" dedi.
ÇANAKKALE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK YATIRIM
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale’nin kaderini değiştirecek bir yatırımın temelini attıklarını belirtip, "Bu yatırım sadece Çanakkale’nin ihtiyacı değil, Edremit’ten Tekirdağ’a kadar bütün bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek devasa bir sağlık yatırımıdır. Burada İstanbul ile İzmir arasındaki en büyük hastane olma hüviyetini kazanacak bir yatırımdan bahsediyoruz. Sadece Çanakkalelilere değil belki de Avrupa’dan, Balkanlar’dan gelecek insanların da sağlık turizmi yoluyla şifa bulacağı bir hastanedir. Bugün temellerini attığımız Tıp Fakültesi Hastanesi, Çanakkale’yi üniversite kenti olmanın dışında sağlık kenti, sağlık turizminin de yapıldığı yerlerden biri haline getirecektir. Dolayısıyla bu yatırım sadece eğitim, şifa verme ve uygulama anlamında değil Çanakkale ekonomisi için de, Çanakkale turizmi için de çok önemli bir dönüm noktasını, kilometre taşını meydana getirmektedir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak hastane inşaatının temeline ilk harcı bıraktı. Tören kokteylin ardından sona erdi.