Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelen çocukların diş tedavisi, özel oyun odasında yapılıyor.

Duvarlarında tedavi olmaya gelen çocukların yaptığı resimlerin bulunduğu Çocuk Diş Tedavi Polikliniğinde, diş hekimlerinin tedavi sırasında giyecekleri önlükten kullandıkları cerrahi malzemelere kadar her şey çocuklara özel hazırlandı.

Çocuklar kendileri için hazırlanan özel odada hem çizgi film izliyor hem detedavi ediliyor.

"Çocuklarımız diş tedavisi yerine oyun ortamına geldiğini hissediyor"

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mustafa Ertekin, yaptığı açıklamada, diş tedavisinde çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi.

Çocuk Diş Tedavi Polikliniğinin tedavi ortamını oyun alanına dönüştürdüklerini belirten Ertekin, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız diş tedavisi yerine bir oyun ortamına geldiğini hissediyor. Onların dişçi korkusunu yenmek için çizgi film yöntemini uyguluyoruz. Çocuklara izletilen çizgi filmlerin yanı sıra onlara burada diş sağlığıyla ilgili videolar da izletiyoruz. Yavrularımız çizgi film izlerken tedavi oluyor ve bu durum onları çok mutlu ediyor. Çocuklarımız bize olan sevgisini göstermek için bir daha ki sefere buraya gelirken diş konusunu içeren resimleri bize hediye ediyor. Biz de onların yaptığı resimleri polikliniğin duvarına asıyoruz. Tabii burada amaçlarımızdan bir tanesi koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti vermektir. Çocuklarda çürümeyi önlemek için flor uygulaması yapılıyor. Bu uygulamayı devletimiz de destekliyor. Çocukların dişinde oluşan çatlakları çürükler yayılmasın diye bir plakla kaplıyoruz. Bu çok önemli bir şey."

Merkeze tedavi olmaya gelen Aslıhan Musul (10) da çizgi film izlerken tedavi olmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.

AA