Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, her yaşta ve her cinste kişilerde görülen bulaşıcı çiçek hastalığı aşısının sağlık merkezlerinin stoklarında kalmadığını, bu konuda yalnızca Manisa'nın değil, tüm Türkiye'nin tehlike altında olduğunu söyledi. Çiçek hastalığı aşısının bir an önce yetkililer tarafından temin edilmesi gerektiğini belirtti.
'STOKLAR TÜKENDİ'
Çiçek hastalığının hafife alınmaması gerektiğini belirten Burçin Kurtuluş, hastalığın büyük salgınlar yaparak pek çok kişinin ölümüne yol açabileceğine dikkat çekti. Kurtuluş, "Şu an için piyasada çiçek aşısı bulmak çok zor. Manisa'daki sağlık merkezlerinin stoklarında tükenmiş durumda. Aile sağlığı merkezlerinde ise eskiden kalmış tek tük ilaçlar bulunmaktadır. Her yaşta ve her cinste kişilerde görülen ve özellikle de çocuklar için çok önemli olmasına rağmen büyük bir sıkıntı var" dedi.
SIKINTI TÜRKİYE GENELİNDE'
Kurtuluş, çiçek hastalığı aşısının sadece Manisa'da değil, Türkiye genelinde olmadığını kaydeden Burçin Kurtuluş şöyle konuştu:
"Çiçek aşısı vurulan insanlar bir daha çiçek hastalığına yakalanmayacak gibi bir durum söz konusu değil. Daha önce bu hastalığı geçirmiş olan insanların tekrar bu hastalığa yakalanabilme ihtimalleri var. Aşının vurulması sadece hastalık riskini azaltıyor. Bu sebeple aşının biran önce temin edilmesi lazım."