Yerel seçimlerin tartışmalı olduğu illerdenYalova Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki en ilginç oy dağılımlarından birine sahne oldu. 

ÇATI'NIN İLHAM KAYNAĞI YALOVA'DA İLGİNÇ SONUÇ!

CHP ve AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinde başabaş yarıştığı Yalovaseçimleri YSK tarafından iptal edilmiş ve Haziran'da yenilenen seçimlerde CHP kıl payı ile yarışı kazanan taraf olmuştu. CHP ve MHPseçmeni arasında tabanda oluşan ittifak ile Yalova'da ortaya çıkan seçim sonucu "çatı aday" formülünün motivasyon kaynağı olmuştu. Yalova'da CHP-MHP ittifakıyla kazanılan belediye seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için "çatı adayı" modeline ilham kaynağı olmasına karşın 10 Ağustos akşamı ortaya çıkan tablo hayli şaşırtıcı oldu. Çatı'nın kurulduğu yer olan Yalova'da kazanan açık ara Tayyip Erdoğan oldu.

MHP SEÇMENİ ÇATIYI ÇÖKERTTİ!

Yalova'daki Köşk seçimi sonuçlarında "çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP'nin 30 Mart'ta aldığı oyu korumasına karşın MHP'nin yüzde 5,41'lik oyunun Erdoğan'a gittiği gözlendi. Yani çatı formülü MHP'li seçmenin Erdoğan'a oy vermesiyle kurulduğu yer olan Yalova'da bile çöktü.

İŞTE YALOVA'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONUÇLARI:

screen-shot-2014-08-11-at-11.56.58-am.png

YALOVA'DA 30 MART YEREL SEÇİMİ SONUCU:

screen-shot-2014-08-11-at-11.55.58-am.png