Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ünlü kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay’a yönelik, “Böyle bilim adamlığı mı olur? Yiyin dediği ürünleri internet sitesinden satıyor. Büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış” şeklindeki eleştirilerine yanıt geldi. Prof. Dr. Canan Karatay, "Halka önerdiğim hiçbir gıdanın hiçbir şekilde ticaretini yapmadım, yapmam. Ne bir internet satış sitem var ne de anlaşma   yaptığım bir ceviz bahçesi. Avukatım aracılığıyla benim ismimi kullanarak gönderi paylaşan, satış yaptığı bildirilen siteler için dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın eleştirilerinin ardından yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr.Canan Karatay, "Halka önerdiğim hiçbir gıdanın hiçbir şekilde ticaretini yapmadım, yapmam. Ne bir internet satış sitem var ne de iddia edildiği gibi anlaşma yaptığım bir ceviz bahçesi" diye konuştu.
Sosyal medyayı kullanmadığını da belirten Prof. Karatay, "Ne yazık ki, birçok ünlü kişinin yaşadığı mağduriyeti ben de yaşadım. Avukatım aracılığıyla benim ismimi kullanarak gönderi paylaşan, satış yaptığı bildirilen siteler için dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduk. İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun 2016/66567 Soruşturma numaralı dosyasında işlemler devam etmektedir. Savcılık makamı tarafında İstanbul İl EmniyetMüdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak, bu siteleri kimlerin erişime sunduğunun tespiti için IP araştırması yapılması, hosting firmalarından bu sitelere ait bilgilerin istenmesi talep ettik. Emniyetin bu ilgili birimlerinden cevap beklenmektedir. Cevabın gelmesini takiben görevli Savcıtarafından soruşturmaya devam edilmesi ve bu suçlardan dolayı dava açılması beklenmektedir" açıklamasını yaptı.