VAN'ın Çaldıran İlçesi Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesi hizmete girdi. Yıllarca başka yerlerde tedavi olmak zorunda kalan diyaliz hastaları, artık kendi ilçelerinde bu hizmeti alabilecek.
Çaldıran Devlet Hastanesi'nde kurulan ve 4 hemodiyaliz cihazı ile hizmet verecek olan Diyaliz Ünitesi törenle hizmete girdi. Törene Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd.Doç. Dr. Vural Polat, 1'inci Piyade Tabur Komutanı Yarbay Gürbüz Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İbişoğlu katıldı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından konuşan Yrd. Doç. Dr. Polat, ilçede diyaliz ünitesi olmadığı için diyaliz hastalarının çevre il ve ilçelerde tedavilerini sürdürdüklerini söyledi. Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi de  Çaldıran'da sağlık alanında önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Geçmişe bakıldığında ilçede hastane bulunmazken, şimdi 25 yataklı bir hastene hizmet veriyor. Ancak Çaldıran İlçesi'ne yeterli gelmediği için ihalesini gerçekleştiridimiz 75 yataklı hastanemiz bu yıl içinde bitirelerek hizmete girecektir" dedi.
Yıllarca tedavilerini sürdürmek için başka il veya ilçelere gitmek zorunda kalan hastalarda çok mutlu olduklarını söyledi. 12 yıldır diyaliz hastası olan Agit Arastıran, Çaldıran'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Omanlı Köyü'nde oturduğunu belirterek, "Yıllarca başka illere gitmek zorunda kaldım. Bu merkezin açılması bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

EA-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)