Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,()- KÜTAHYA'da kalp rahatsızlığı nedeniyle 18 yaşında ölen Büşra Uslu'nun karaciğer, akciğer ve gözünden alınan korneası 3 kişiye nakledilecek.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde oturan ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ne öğrenim gören Büşra Uslu, 5 gün önce kendisini sahura kaldırmak isteyen yakınları tarafından yatağında hareketsiz bir halde bulundu. Çağırılan 112 ambulansıyla Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Büşra'nın duran kalbi acil serviste doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı. Büşra Uslu buradan Özel Kütahya Anadolu Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

dün beyin ölümü gerçekleşen Büşra'nın ailesi, kızlarının organlarını bağışlamaya karar verdi. Bugün akşam saatlerinde uçakla Kütahya'ya gelen sağlık ekibi 3 ayrı hastaya nakledilmek üzere özel kutu içerisine koydukları Büşra'nın karaciğerini Malatya'ya, akciğerini İstanbul'a, korneasını da İzmir'e götürdü.

Özel Kütahya Anadolu Hastanesi anestezi uzmanı Dr. Kudret Alan gazetecilere yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"18 yaşında bayan hasta olan vakamız yaklaşık 5 gün önce ani kalp durması nedeniyle kaldırıldığı Tavşanlı Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalede kalp ritminin geri dönmesiyle yoğun bakım ihtiyacından dolayı hastanemize getirildi. Biz o saatten sonra hastamızın bakımını yaptık. Fakat ayın 16'sı itibariyle beyin ölümü olduğunu tespit ettik. Bu aşamadan sonra hasta yakınlarına durumu açıkladık.  Beyin ölümü demek tıbben hastanın kaybedildiği anlamına geliyor. Bu aşamadan sonra hasta yakınları anne ve babası çok erdemli bir davranış göstererek hastanın organlarının bağışlanması konusunda onay verdi. Bunun üzerine biz Bölgesel Organ Bağış Koordinasyon Merkezi ile Ulusal Organ Bağış Koordinasyon Merkezi'ne durumu ilettik. Yapılan organizasyonlar neticesinde dış merkezde uygun olan hastalar belirlenerek bunların ayarlaması yapıldı. Büşra'dan karaciğer, akciğer ve kornealar alındı. Karaciğer Malatya iline, akciğer İstanbul'a ve kornealar da İzmir'e götürüldü. Burada madalyonun iki yüzü var. Bir yarısında kaybedilmiş olan bir canın üzüntüsü diğer tarafta da organları alacak olan hastaların sevinci, umudu ve hayata bağlanışı söz konusudur. Büşra'nın ailesine başsağlığı diliyoruz."

FOTOĞRAFLI