Muhammet KAÇAR/RİZE, () - RİZE’ de boğulma tehlikesi geçirdikten sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 26 yaşındaki Murat Civelek’in organları 5  hastaya nakledilecek.
Alipaşa köyü sahilinde 4 gün önce arkadaşları ile denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren Murat Civelek, denizden baygın halde çıkarıldıktan sonra Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan gencin dün gece  beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin organları bağışlama kararı sonrasında Samsun Organ ve Doku Bağışı Bölge Koordinatör Merkezi ile irtibata geçildi, ülke genelinde organ bağışı bekleyen hastalara gerekli organların nakli için hızla çalışma yapıldı.
ZAMAN KARŞI YARIŞILDI
Yoğun çalışmanın ardından Murat Civelek’in kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi, karaciğeri İzmir Medikal Park Hastanesi, sağ böbreği Erzurum Atatürk Üniversitesi, sol böbreği Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi ve korneaları da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi'nde organ nakli bekleyen hastalara gönderildi.
"ORGANLAR UMUT IŞIĞI OLDU"
Rize Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Basri Velioğlu, ailesinin rızası ile bağışlanan organların acil olarak organ bekleyen hastalar için umut ışığı olduğunu belirterek, “Aileye bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Organları bağışlayarak insanlara hayat verdiler. Diğer vatandaşlarımızdan da bu duyarlılığı bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI