Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA'da yaşayan 41 yaşındaki Safiye Tozgör, karnındaki şişlik nedeniyle hareket edemez hale gelince Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne başvurdu. Karnından boşaltılan 30 litre su ile doktorları şaşırtan Tozgör, operasyondan önce 115 kilo iken, 85 kiloya düştü.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde ameliyat olan 2 çocuk annesi Safiye Tozgör'ün karnından 30 litre su alındı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Güvenal ve ekibinin başarılı ameliyatıyla karnındaki şişlikten kurtulan kadın bir anda kendini hafiflemiş hissettiğini söyledi.
İki gün önce ameliyatı gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Güvenal, yumurtalıklarında tümör bulunan Safiye Tozgör'ün pek çok hastane gezdiğini ancak karnındaki şişlikten kurtulamadığını anlattı. Ameliyatın yaklaşık 6 saat sürdüğünü ifade eden Prof.Dr. Güvenal, "Yaklaşık iki yıldır karnındaki şişlik, sıvı birikmesi ve kitle nedeniyle hastanelerde çeşitli tedaviler uygulanmış. Ameliyattan korktuğu için uzak durmuş. En sonunda bizim önerimizi kabul etti. 2 gün önce ameliyat ettik. Karnı sıvı nedeniyle çok şişti. Ameliyatta 30 litre sıvı boşalttık. Çok ciddi bir sıkıntı yaratıyordu. Çok şiş bir karnı vardı. Karın şişliği yumurtalıktaki kitleye bağlıydı. Kitleyi de çıkardık. İlk basamak tedavi başarıyla sonuçlandı" dedi. Bu tür hastalarda en fazla 5 - 6 litre sıvı çıkardıklarını açıklayan Güvenal, 30 litre sıvının kendilerini de şaşırttığını söyledi.
"AYAĞA KALKMAKTA ZORLANIYORDUM"
Ameliyatla bir anda 30 litre sıvıdan kurtulan ve 85 kiloya düşen Safiye Tozgör de doktorlara teşekkür etti. 2 yıldan bu yana hastane hastane gezdiğini anlatan Tozgör, "Gitmediğim doktor kalmadı. Yumurtalıklarımda kitle vardı. Karnım da çok şişti. Ayağa kalkmakta zorlanıyordum. İki kişi benim elimi tutarken bile kalkamıyordum. Benden 30 kilo su aldılar. Çok rahatladım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI