BİNGÖL'de aynı dürümcüden dürüm yedikleri belirtilen 57 kişi, zehirlenme şüphesi ile dün gece hastanelere başvurdu. Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aziz Bulut, bulantı, kusma ve ateş şikayetleriyle çok sayıda hasta baş vurduğunu ve ortak özelliklerinin aynı yerden yemek olduğunu söyledi.
Bingöl'de dün akşam saatlerinde Devlet, Kadın Doğum ve Çocuk ile Özel Hastenelere 57 kişi gıda zehirlenmesi şikayeti ile buşvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınan 57 kişinin kent merkezinde bir dürümcüden et ve tavuk döner yedikleri ortaya çıkarken, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aziz Bulut, bulantı, kusma ve ateş şikayetleriyle çok sayıda hastanın başvurduğunu söyledi. Dr.Bulut, şöyle dedi:
"Hastalarımızın ortak özelikleri aynı yerden yemek yemeleriydi. Bunların kesin olarak gıda zehirlenmesi olup olmadığını bilemiyoruz. Sağlık müdürlüğü ve gıda tarım hayvancılık müdürlüğü gerekli araştırmayı yapacaktır. Bizim şuanda devlet hastanemize 43 tane hasta baş vurdu. Biz bunlardan 27 ve 28 tanesi taburcu edebildik, 15 hastamız şu anda hastanede yatmaktadır. Bildiğimiz kadarıyla özel hastaneye 6 hasta ve kadın doğum çocuk hastanesine 8 hasta var, hastalarımızın takipleri devam etmektedir."