MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Çocuk Ergen Psikiyatrisi Bölümü’nde görevli Alper Bayrak, çocuk ve ergenlerde bilgisayar ve internet oyunlarına bağımlılığın önemli ölçüde arttığına dikkat çekerek, "Aileler çocuklarına mutlaka kural koymalı" dedi.
Birçok ailenin, çocuklarının bilgisayarlarının başından kalkmadığı ve sürekli oyun oynadığını belirterek kendilerine başvurduğuna dikkat çeken Alper Bayrak, akıllı telefon ve tabletlerin de aynı ölçüde tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Teknoloji kanalıyla çocuklara ve ergenlere ulaşan her oyunun ve bilginin yararlı olmadığını belirten Alper Bayrak, şunları söyledi:
"Çocukların ve ergenlerin bilgisayarlarının başındak kalkmak istememesi bir bakıma normal. Çünkü birileri onları bağımlı kılmak için ellerinden geleni yapıyor. Bilgisayar oyunlarını başarıyla tamamlayanlara verilen puan gibi benzeri ödüller bağımlılığın en önemli nedeni. Sigara, uyuşturucu kullanan bir gencin bağımlılığıyla, bilgisayar başından kalkmayan gencin bağımlılığı arasında önemli bir fark yok. Sırf bilgisayar oyunundan biraz daha oynayabilmek için okulunu bırakan gençler gördüm. Aileler çocuklarına mutlaka kural koymalı.”