ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürürken, hamileliğinin sonunan yaklaşan kadınlar için Devlet Hastanesi'nde özel bölümler oluşturuldu. 5 yıldızlı otel odalarını aratmayan odalarda kalan hamile kadınlara her türlü hizmet veriliyor.
Beytüşşebap'ta beklenenin üstündeki kar yağışı nedeniyle, Kaymakamlık tarafından kriz masası oluşturuldu. Özel İdare'ye bağlı karla mücadele ekipleri, bölgenin arazi şartlarına uygun araçlar ile hazır bekletiliyor. Kamu kurum ve kuruluşları, karla mücadele için işbirliği içinde hareket etme kararı aldı.
Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez'in başkanlığında yapılan çalışmalar kapsamında, doğumu yaklaşan gebeler için de Devlet Hastanesi'nde özel bölümler oluşturuldu. Beytüşşebap Devlet Hastanesi Müdürü Leyla Bal Dursun, 5 yıldızlı otel odalarını aratmayan odalarda, hamile kadınların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, "Yoğun kış şartları nedeniyle hemen hemen bütün köy yolarımız kapanmakta ve ulaşım imkansız hale geliyordu. Bu nedenle en ücra köşeden ve en yakın köylerimizde, doğumu yaklaşmış olan gebe kadınların tesizlerimize ulaşması halinde onlara burada her türlü hizmeti veriyoruz. Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda devlet hastanemizde gebe odaları oluşturduk. Hazırladığımız odalara, 'anne oteli' adını verdik. Kurumumuza başvuran ve doğumu yaklaşan gebe kadınları, evlerinden alarak odalara yerleştiriyoruz. Yemek, eğitim gibi bütün sosyal aktivitileri içeren bir hizmet veriyouz. Gebe kadınlarımızı burada ayrıca doğuma hazırlıyoruz" dedi.