Beyaz saçlar hem erkekler hem de kadınlar için estetik olarak sıkıntı yaratıyor. Özellikle erken yaşta başlayan beyazlamalar pek çok insanın özgüvenini zedeliyor, beyazlardan kurtulmak için yoğun kimyasal işlemler uyguluyorlar.

Peki boya gibi kimyasal işlemler uygulanmadan ne yapılabilir?

Artık 30’lu yaşlarında saçı beyazlamaya başlayan insan görmek neredeyse normal oldu Bunun pek çok sebebi var elbette. Genetik, stres, az ya da düzensiz uyumak, sağlıksız beslenmek vs. Piyasada farklı markaların farklı renklerde sayısız saç boyası bulunuyor ancak bu boyalar saç ve saç derisi için oldukça zararlı.

Genetik veya yaşlanmaya bağlı olarak beyazlayan saçlar, her kadının moralini bozmaktadır. Yaşlılık belirtisi olarak algılanan beyaz saçlar, can sıkıcı olmaktadır. Beyaz saç oluşumunu azaltmak için doğal yöntemler uygulayabilirsiniz. Patates Kabuğu da içerisindeki maddeler ile beyaz saçlara çözüm olan besinlerin başında gelmektedir.

Patates Kabuğu Yöntemi

Patates kabuğu yöntemi ile beyaz saçlardan kurtulmanız ve beyazlamayı azaltmanız mümkündür. Bunun için 5 adet patatesin kabuklarını tamamen soyarak bu kabukları herhangi bir tencerenin içerisine alın.

Tencerenin içerisine 2 litre soğuk su ekleyerek ve kısık ateşte kabukları kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar ocakta tutun ve altını kapatın.

Altını kapattığınız patates kabuklarını tencereden çıkarmadan suyun içerisinde soğuyuncaya kadar bekletin. Tamamen soğuduktan sonra tencerede bulunan suyu bir kabın içerisine süzün.

Süzdüğünüz suyun içerisine aroma sağlaması için sandal ağacı yağı ilave edin. Bu yağı aktarlardan kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu kabın ağzını sıkıca kapatarak bir süre bekletin. Son olarak da saçınızı yıkadıktan sonra hazırladığınız su ve yağ karışımını saç köklerinize ve uçlarına masaj yaparak uygulayın.

Haftada 1 kez düzenli olarak kullanın.

Lütfen paylaşalım…