Fizik tedavi ve manipülasyon uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, kadınlarda fıtık sebebinin ev işleri olduğunu belirterek ağır halıyı silkelemenin, elektrik süpürgesi ile beli yorucu hareketler yapmanın, uzun süre dinlenmeden ütü yapmanın omurga üzerinde birtakım deformasyonlara yol açtığını söyledi.

Ev işlerini yaparken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dr. Ali Şahabettinoğlu, bunlardan nasıl korunacağını anlattı. Ev hanımlarının mutfak tezgahında çalışırken bir ellerini tezgaha dayayıp diğer elleriyle işlerini yapmaları gerektiğini ifade eden Şahabettinoğlu, "Uzun süre ütü yapmak yerine birkaç gömlek ütüledikten sonra oturarak ara vermeniz sağlığınız açısından çok önemli. Kadınların masada çalışırken mutlaka bir dirseklerini masaya dayayarak iş yapmaları gerekiyor çünkü kalçaya kadar uzanan omurgamız, omur denen kemik ve bunları birbirine bağlayan disklerden oluşmaktadır. Burası vücut ağırlığını en fazla taşıyan yerdir. Herhangi bir zorlanmayla ortasında çekirdek ve bunu koruyan kapsülden oluşan disk yırtılır. Çekirdek doku arkaya, kanala doğru fıtıklaşırsa sinirlere baskı yapar ve bel fıtığı oluşur" diye konuştu.
Manipülasyon yani elle fizik tedavi olmak üzere bel ve boyun fıtıklarında fizik tedavinin iyi netice verdiğini söyleyen Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, "Bel ve boyun fıtıklarının yüzde 98’i ameliyatsız elle tedavi edilerek iyileşebilir. Bel ağrıları bacağa vuruyorsa bel fıtığı, boyun ağrıları kol ve ellerinize vuruyorsa boyun fıtığı olma ihtimali çok yüksektir" dedi.

Manipülasyon tedavisinde hastalıklı bölge üzerine birtakım bastırma, döndürme, germe ve esnetme gibi manevraların uygulandığını dile getiren Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, herhangi bir yan etkisi olmayan ve ilaca gerek duyulmadan uygulanan bu yöntemin klasik batı tıbbı tedavisi olduğunu sözlerine ekledi.