SAĞLIK Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, büyükşehir belediyeleri ile evde bakım hizmeti protokolü imzalayacaklarını belirterek, ihtiyaç hisseden herkesin yarasına merhem olacaklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki yetkim ve öksüzlere verilen iftar yemeğine katıldı. Bir düğün salonunda açık havada düzenlenen iftara Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın yanı sıra Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Müftüsü Muhammet Gevher, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve kentteki yetim ve öksüz çocukların yer aldığı bin 200 davetli katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Agah Kafkas, büyükşehir belediyeleriyle evde bakım hizmeti protokolü imzalayacaklarını söyledi. Sözleşmeyle ilgili çalışma başlattıklarını kaydeden Kafkas, "Şimdi büyükşehir belediyelerimizle yeni bir şey başlatıyoruz. Evde bakım hizmetlerimizde, biz evde sağlığını sürdüreceğiz, evde bakım konusunda da büyükşehir belediyelerimiz onların yaralarını sarılması, ihtiyaçlarının giderilmesinde ciddi bir işbirliği hazırlığı içerisindeyiz. İnşallah belediyelerimizle protokolümüzü yapacağız ve evde bize ihtiyaç hisseden herkesin yarasına merhem olacağız" dedi.

Ulaşılamayan her noktaya sağlık hizmeti verildiğini ifade eden Kafkas, şöyle devam etti: "Türkiye, üçüncü bin yılın başında yeni bir hazırlığın ve gayretin içerisinde, yeni bir hazırlığın da arifesinde. İlk defa bu ülkede birilerinin ısmarladığı birisi Cumhurbaşkanı olmayacak, birilerinin arzu ettiği Cumhurbaşkanı olmayacak. Tarihimizde ilk defa halkın, cumhurun seçeceği bir Cumhurbaşkanı olacak. İlk defa bizim elimize Cumhurbaşkanı'nı seçme fırsatı geçecek. İnşallah hep beraber göreceğiz ki bizimle ağlayan, bizimle gülen, bizim üzüldüğümüzde üzülen, bizim sevincimize sevinen, bizim derdimizi dert eden birini biz oylarımızla seçeceğiz."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher'in ettiği dua edildi. Çocuklara orta oyunun sahnelendiği gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, çocuklara oyuncak dağıttı.

FOTOĞRAFLI