Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu , mahrumiyet bölgelerindeki sağlık personeli eksikliğini gidermek amacıyla sözleşmeli personel alımına gidecek. Kurum özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere ülke genelinde belirlenen 5 ve 6. Bölgedeki 26 ilde şehir merkezi veya ilçelerinde sözleşmeli pratisyen ve uzman hekim istihdam edilecek. İstihdam edilecek hekimlerin maaşları 2 kat artacak. 
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu , “Yapılacak düzenleme ile 26 ilimizde belirli şehir merkezleri ve ilçelerde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşları ise en az 3 bin lira artış gösterecek.” diye konuştu. 

Kurum, sözleşmeli olarak 5 bin 200 civarında bir kadro almayı hedefliyor. 

BELİRLENEN 26 İL VEYA İLÇE MERKEZİNDE GÖREV YAPACAKLAR

TKHK Başkan Yardımcısı Ercan Özgül , uzman tabip, yan dal uzmanı ve tabiple ilgili 26 ilde eleman temininde sıkıntı çektiklerini söyledi: "Bu şimdiki süreçte sadece 5 ve 6. Bölgelerde yürütülecek. Örneğin Van merkez istihdamda sıkıntımız yok ama ilçelerinde var. Van 4924 planlanmadı ama ilçelerde planlanıyor. Hakkari’nin il merkezi içinde ilçelerinde de planladık.” diye konuştu.